15 Ocak 2018

Fırında Zeytinyağlı Bamya






Malzemeler:

500 gr taze çiçek bamya veya 1 kavanoz çiçek bamya konservesi
1 orta boy kuru soğan
2 adet sivri biber
2 orta boy domates
1/2 limonun suyu
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, Karabiber
1 fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un
1/2 su bardağı su

Fırın torbasına 1 tatlı kaşığı un koyup çalkalayarak her yerinin unlanmasını sağlayalım. Yemeklik doğradığımız domates, soğan ve sivri biberi fırın torbasına koyup harmanlayalım. Üzerine tazeyse ayıklayıp yıkadığımız konserve ise yıkadığımız bamyaları koyalım. Limon suyunu, zeytinyağı, tuz, karabiber, toz şeker ve suyu ilave edip torbanın ağzını bağladıktan sonra hafifçe karıştırıp tüm malzemenin harmanlanmasını sağlayalım. Fırına dayanıklı bir kabın içerisine koyduğumuz poşetin üzerine sivri bir bıçak yardımıyla 4-5 yerden delikler açalım. Torbanın sadece üst kısmının delindiğinden emin olun. 

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişiriyoruz. Fırından çıkınca torbayı keserek fırın kabına aldığımız yemeğimizi soğuyunca servis ediyoruz. 

*** Limon bamyamızın salyalanmasını önleyeceğinden yemeğimizin olmazsa olmazıdır. 

***Şu aralar ocak kullanamadığımdan kendimce tarifler üretip her şeyi fırında yapmaya çalışıyorum. Bu da o şekilde ortaya çıktı. İnanın bir daha bamyayı tencerede yapmayı düşünmüyorum. Son derece lezzetli ve pratik. 

Hiç yorum yok: