24 Ocak 2018

Fırında Kızartma Tadında Balık



Malzemeler

Bütün balık
Defne Yaprağı
Sıvı yağ
Tuz
Alüminyum Folyo
Yağlı kağıt

Fırın tepsimizi Alüminyum folyo ile kaplarken kenarlarını uzun kesip bir nevi 10-15 cm yüksekliğinde duvar oluşturuyoruz ki balıklarımız pişerken fırınımız da temiz kalsın. 

Alüminyum folyonun içerisine mutlaka yağlı kağıt seriyoruz. Yağlı kağıdımızı fırça yardımı ile yaklaşık 1-2 tatlı kaşığı yağ kullanarak güzelce yağlıyoruz. Temizlediğimiz balıkların öncelikle üzerlerine keskin bir bıçakla derin çizikler atıyoruz. Balıkların içini dışını tuzlayıp her balığın içerisine birer tane defne yaprağı koyuyoruz. Hazırladığımız balıkları tepsimize koyup her balığa yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ sürüyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında balıklarımız istediğimiz kıvamda kızarıncaya kadar fırınlıyoruz. Siz salatanızı yaparken balıklarınız da pişmiş olacak. Afiyetler olsun. 

***Hazırlama süresi sadece 5 dakika, ev misss, lezzeti harika. Değil yağ çekmek kendi yağını da bırakıyor. Balık bulaşığı mı? Alüminyum folyoyu dikkatlice toplayıp çöpe atmanız yeterli olacak. 






Hiç yorum yok: