22 Ocak 2015

Portakallı Enginar




Malzemeler: 

 5 adet Çanak Enginar
 5 adet Portakal

 2 Adet Mandalina Suyu
 2 adet Kuru Soğan
 1-2 diş sarımsak
 1 adet büyük havuç
 1 çay kaşığı un ( isteğe bağlı)
Zeytinyağı, tuz, şeker



 Bütün sebzeler jülyen doğranır. Doğranmış soğan, sarımsak ve havuçları zeytinyağında çevrdikten sonra unu ilave ediyoruz. Unun kokusu gelinceye kadar sebzelerimizi soteliyoruz. Daha önceden sıktığımız portakal ve mandalina sularımızı sebzelerimizin üzerine ekliyoruz.

Enginarları julyen doğruyoruz. Genişçe bir kaba soğuk su koyup 1 limon sıkıyoruz. Doğradığımız enginarları bekletmeden bu suya koyuyoruz ki kararmasınlar.

Enginarları Portakal ve mandalina suyu konmuş tencereye ilave ediyoruz. Tuz ve şekeri konulduktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır.

Enginarların çok yumuşamamasına dikkat ediyoruz. Portakal ve mandalinalarınızın suyu şayet sebzelerin üzerini örtecek kadar sa yeterlidir. Sebzelerinizin üzerini örtmüyor ise portakal suyu eklemenizi öneririm.

 
 
***Çok beğendiğim ve sık sık yaptığım bu tarif Şafak Tercioğlu'na ait. Kendisine tarifini benimle paylaştığı için teşekkür etmek isterim. 

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

ellerinize sağlık çok leziz görünüyor :)