Malzemeler:
2 adet avakado
1 iri domates
1 küçük kuru soğan
2 adet çarliston biber
1/4 demet maydanoz
1 limon suyu
1 tsp zeytinyağ (1 tatlı kaşığı)
Tuz
Tüm malzemeler şekildeki gibi küçük küçük doğranır. Domateslerin çekirdeklerini hazırlayacağımız dipi sulandırmaması için çıkartıyoruz. Domatesin kabuklarını soyulmaz ki eriyip kaybolmasın.
Derin bir kasenin içerisine öncelikle limonu sıkıyoruz. Limon miktarını damak zevkinize göre arrtırabilir veya azaltabilirsiniz. Limon suyunun içerisine kabuklarını soyup çekirdeğini çıkarttığımız avakadoyu ekleyip çatalla iyice ezdikten sonra tuzunu ilave ediyoruz. Limon suyunun içerisinde eziyoruz ki kararmasınlar.
Daha önceden doğradığımız malzemelerimizi avakadonun içerisine karıştırıp 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağ ekliyoruz ki sebzelerimiz diri kalsın. Bu kadar kolay bir kaç dakika içinde Guacamole niz servise hazır. Üzerini nar taneleri ile süsledik bu sadece bizim evde bu şekilde hazırlanıyor. :))
***Orjinal reçete de limon yerine lime kullanılır. Lezzet olarak limon bizim damak zevkimize daha çok uyduğundan ben limonu tercih ediyorum. Maydanoz yerine de taze kişniş kullanılıyor ki kendilerinden hiç hazzetmem.:)) Hazırlayacağınız dipi kızarmış ince ekmek dilimleriyle veya mümkün olduğunca yağsız cipslerle servis edebilir. Yemekte etin yanında ikram edebilirsiniz. Son derece keyifli bir o kadar sağlıklı bir tür ezme salata. :)) Ayrıca açık büfe ikramlarında da misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.
Tarif Çiçek ATALAY'a ait kendisine bu keyifli tarifi paylaştığı üşenmeyip her fırsatta yaptığı için çok teşekkür ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder