Malzemeler:
½
Paket ince spagetti
500
gr temizlenmiş beyaz midye
3
iri diş sarımsak
¼
demet maydanoz
3
yemek kaşığı zeytinyağı
½
limon suyu
Tuz,
karabiber
Midyeleri
iyice yıkayıp sakal ve taşlarını temizliyoruz. Üzerlerini fırçalıyoruz ki kum,
yosun benzeri şeyler kalmasın.
Derin
bir tencereye bol su koyup tuz atıyoruz. Su kaynamaya başlayınca spagettileri
tüm olarak suya salıyoruz.
Eş
zamanlı olarak büyükçe bir tavaya zeytinyağımızı koyup kızdırdıktan sonra minik
minik doğradığımız sarımsaklarımızı atıyoruz. Sarımsakların kokusu çıkınca
midyeleri atıyoruz. Midyeleri tavayı sallayarak sarımsaklarla harmanladıktan
sonra ince ince kıydığımız maydanozlarımızın yarısını serpip ½ limon suyunu
ekliyoruz. Haşlanmakta olan spagettinin suyundan 2 kepçe alıp midyelerin
üzerine gezdiriyoruz. Spagetti pişince suyunu süzüyoruz. Arada bir tavayı sallayarak midyelerin
içerisine pişme suyundan karışmasını sağlıyoruz. Midyelerin tamamı kabuklarını
açtıktan 1-2 dakika sonra ocağımızı kapatıyoruz. Midyelerin çok pişmemesine dikkat
ediyoruz aksi takdirde sertleşecektir.
Son
aşama olarak süzdüğümüz spagettiyi midyelerin olduğu tavaya alıp tavayı
sallayarak midyelerle spagettinin birbirine karışmasını sağlıyoruz. Tabağa alıp
kalan maydanozlarla süsleyerek servisini yapıyoruz.
***İlla
küçük beyaz midye olmak zorunda değil hangi tür midye bulabilirseniz olur.
Şayet iç midye kullanacaksak pişirme süresini ve su miktarını yarıya
indiriyoruz. Kabuklarıyla görsel bir şölene dönüştüğünden çok daha hoş
göründüğünden kabuklarıyla servis yapmayı daha doğru buluyorum. Biliyorum ki
maalesef bizde kabuklu midyeyi bulmak çok da kolay değil. İç midyeyi bulmak hem
çok daha kolay hem de temizlenmiş olduğundan şöyle bir yıkamanız yeterli
olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder