250
gr yeni dünya
250
gr mantar
1
Büyük kuru soğan
500
gr hindi but
3
adet çarliston biber
2
yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz,
Karabiber, Pul biber
Toz
Şeker 1 Tsp (1 tatlı Kaşığı)
Kekik
Hindi
etini fileto şeklinde aldığımızda işimiz daha da kolay olacaktır. Eti şeritler
halinde doğruyoruz.
Genişçe
bir tavayı ısıttıktan sonra şeritler halinde kestiğimiz etimizi tavaya alıyoruz.
Et suyunu çektiği anda zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz. Mantarları yıkayıp
kuruladıktan sonra ince ince dilimleyip ete ilave ediyoruz. Mantarla birlikte
yemeklik iri doğradığımız soğanı ve biberi de yemeğimize ekliyoruz.
Tüm
malzemeler piştikten sonra önceden yıkayıp çekirdeklerini ayırdığımız ve 4 eşit
parçaya kestiğimiz yeni dünyaları, tuz, karabiber, pul biber ve şekeri de ilave
ediyoruz. Tavamızın kapağını kapatıp
suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Pişen
yemeğimizin üzerine bir tutam kekik serpip harmanlıyoruz. Birkaç dakika
dinlendirdikten sonra yemeğimizin servisini yapıyoruz.
***
Biliyorum yeni dünya meyve. :)) Çok bilinmemekle birlikte Türk Mutfağında yeni
dünyanın ayrı bir yeri vardır. Özellikle kebaplarda salatalarda çok
kullanılırmış. Günümüzde Yeni Dünya kebabını ancak çok özel sofralarda yeme
imkanı buluyoruz. Mutfağımızın az bilinen bu güzelliğini evde yapabileceğimiz
bir yemekte kullanmak istedim çok da keyifli oldu size önerim yeni dünya
çıkınca mutlaka deneyin. Ayyy meyve ve et nasıl olur diye düşünmeyin ön yargılı
yaklaşmayın çok yakışıyor. Buralarda bulabilir miyim bilmiyorum ama bulduğum
takdirde Gaziantep mutfağına özgü olan Yeni Dünya Kebabını da yapıp sizlerle
tanıştırmak niyetindeyim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder