26 Ocak 2015

Girit Kabağı





Malzemeler:

4 adet ince uzun dolmalık kabak
1 küçük boy soğan
3 diş sarımsak
1 Tbsp pirinç (1 yemek kaşığı)
3 Tbsp zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
1 limon suyu
1 Tsp şeker (1 tatlı kaşığı)
Tuz, Karabiber, Pulbiber

1/2 demet dereotu
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 Tbsp zeytinyağı (1 yemek kaşığı)

Kabakları iyice yıkayıp soyma bıçağı marifeti ile şeritler halinde dilimliyoruz. İşlemi kabuğunu soyar gibi çekirdeğine gelinceye kadar tekrarlıyoruz. Daha önceden bir kaseye su koyup içerisine 1 limon suyunu sıkıyoruz. Dilimlediğimiz kabakları bu suyun içerisine alıyoruz.


(Suyu süzülmüş kabağımız)
 
 
Tencereye zeytinyağı koyup yemeklik doğradığımız kuru soğanı ve küçük küçük doğradığımız sarımsaklarımızı da ilave ediyoruz. Soğan ve sarımsak pembeleşince limonlu suda beklettiğimiz kabak dilimlerini tencereye dilim dilim yerleştiriyoruz. Üzerine sıcak suda iyice yıkadığımız pirinçleri, tuz, karabiber, pulbiber ve şekeri serpip kendi suyunda pişmesini sağlıyoruz.

Diğer taraftan dolmalık fıstıklarımızı zeytinyağında kızartıyoruz. Dereotunu incecik kıyıp, soğuyan kabağın üzerine önce dereotunu daha sonra kızarmış fıstıklarımızı serperek servise hazır hale getiriyoruz.

***Çok hafif ve bir okadar da lezzetli. Pirinçleri sıcak suyla yıkıyoruz ki kabağın kendi suyunda pişeceğinden diri kalmasınlar.



Hiç yorum yok: