26 Ocak 2015

Fırında Karnabahar





Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limonun suyu
2 iri diş sarımsak rendelenmiş
3 Tbsp zeytinyağ (3 yemek kaşığı)
Tuz, karabiber, pul biber

Sosu İçin:
Yoğurt
1 küçük diş sarımsak
Pul biber


Karnabaharı iyice yıkayıp, patates soyma bıçağı marifetiyle üzerini  koyu renkli hafif kurumuş yerlerini temizliyoruz. Bu işlemi karnabahar tüm iken yaparsak işimiz çok daha kolay olur. Daha sonra karnabaharımızı dallarına ayırıyoruz dallarımızın küçük olmasına dikkat ediyoruz ki fırınlama esnasında hepsi eşit olarak pişsin.

Temizlediğimiz karnabaharı derin bir kaba alıp, üzerine limon kabuğu rendesi, zeytinyağ, limon suyu, sarımsak rendesi, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice karıştırıyoruz.




Fırına dayanıklı bir kaba alıp öncedene 200 derecede ısıttığımız fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Servis tabağına aldığımız karnabaharların üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, pul biber serperek servisini yapıyoruz.

***İster açık büfede sunun. İster başlangıç olarak verin her şeye uyar.:))
Son derece hafif keyifli özellikle sebze yemeyen çocuklarınızın severek yiyeceği bir yemek olup çıkıyor.


Hiç yorum yok: