28 Şubat 2014

Sosisli Yumurta


Malzemeler:
1 adet sosis
1 adet yumurta
1 dilim pastırma
Taze nane
1 tatlı kaşığı tereyağ (1 tsp)
Tuz

Sosisi ortadan ikiye kesip dip kısmından 1 cm lik bölümünü kesmiyorsunuz ki ters çevirebilesiniz. Şekilde görüldüğü gibi ters çevirip, kürdanla en altından birleştirerek kalp şeklini almasını sağlıyoruz.


Tavada bir tarafını kızarttıktan sonra ters düz edip, içerisine 1 yumurta kırıyoruz. Arzu ederseniz yumurtayı çırptıktan sonra da sosis kalıbın dışına taşmayacak şekilde de koyabilirsiniz. Şayet bütün yumurtayı tercih ediyor iseniz pişme esnasında üzerine bir kapak kapatarak yumurtanın tam pişmesini sağlamanız gerekiyor. Aksi takdirde yumurtanız rafadan olacaktır. Pişme miktarını tamamen damak zevkinize göre ayarlamanız en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum.



Pişen yumurtamızın üzerine küçük küçük doğranmış pastırma tanecikleri serpip, taze nane yaprakları ekleyerek servisini yapıyoruz. Nane yapraklarını sadece görsel anlamda tamamlaması amacıyla kullanmadım. Bu şekilde lezzetini ikiye katlıyor son derece leziz hoş görüntülü bir kahvaltılık elde ediyorsunuz. :)))) Hem basit hem şık kahvaltıya gelen misafirlerinize veya ev halkına güzel bir kahvaltı sunumu hazırlamanız mümkün.


Hiç yorum yok: