27 Ekim 2014

Çilekli Parfe





Malzemeler:
500 gr krem şanti
500 gr çilek
2 su bardağı toz şeker (2 cup)
5 yumurta sarısı

Önceden ayıklayıp yıkayıp havlu peçete ile kuruladığımız çileklerimizi çukur bir kaba alıp üzerine toz şekerin tamamını ekleyip blender marifeti ile iyice öğütüyoruz. Pürüzsüz sıvı kıvama gelmesi gerekiyor. 1 cup yani 250 ml sini süslemek için ayırıyoruz.

Diğer tarafta 2 paket toz krem şantiyi 500 ml soğuk süt ile iyice çırpıyoruz.

5 yumurta sarısını mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. 

Köpük köpük olan yumurta sarılarını varsa silikon bir spatula yoksa tahta kaşık yardımı ile krem şantiye karıştırıyoruz. Son olarak hazırladığımız çilekli sosu ekleyip karıştırıyoruz. Sulu bir kıvam elde edip tüm malzemelerin karışmasını sağlıyoruz.

Parfemizi koyacağımız kabın içerisini strech film ile kaplayıp hazırladığımız karışımı döküyoruz. Strech filmin yanlarda kalan kısımları ile parfemizi hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabının buzluğunda en az 12 saat tercihen 1 gün bekletiyoruz. Buzluktan çıkartır çıkartmaz dilimleyip süsleyerek servisini yapıyoruz. Servis sırasında daha önceden ayırdığımız çilek sosunu kullanabiliriz.






****Öncelikle çilek ağırlığının ayıklanmış ağırlık olduğunu alırken yaklaşık 650 gr kadar çilek almamız gerektiğini hatırlatmak isterim. 500 gr krem şantiden kasıt 500 ml süt ile çırpılmış krem şanti anlamı taşımaktadır.  Toplam 10 dakika içerisinde hazırlanan son derece kolay bir tatlı. Daha önceden hazırlanabiliyor olması misafirinizin geleceği gün size büyük bir kolaylık sağlayacak. 1 günden daha uzun süre bekleyecek ise çilekli sosu da uygun bir saklama kabına koyarak dondurmanızı ve servisini yapacağınız zaman en az 1 saat önceden dondurucudan çıkartmanızı öneririm. Dondurduktan sonra porsiyonlayarak dolaba kaldırabilirsiniz bu da size ayrı bir kolaylık sağlayacaktır.







Hiç yorum yok: