28 Şubat 2014
Fırında Kuzu İncik
Malzemeler:
4 adet kuzu incik
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 orta boy patates
50 gr tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ (3 tbsp)
1 tatlı kaşığı kekik (1 tsp)
Tuz, Karabiber
2 su bardağı kaynar su (2 cup)
Kuzu inciklerimizin üzerine sivri uçlu bir bıçakla derin küçük kesiler oluşturuyoruz. Tercihen döküm tencerede erittiğimiz tereyağ ve zeytinyağ karışımı iyice ısındığında incikleri içerisine koyup her tarafını iyice kızartıp yani mühürleyerek etin suyunu içerisine hapsediyoruz ki etimiz arzu edildiği şekilde yumuşak olsun.
Kuzu inciklerimiz iyice kızarınca boylamasına 8'e böldüğümüz soğanları küp küp doğradığımız patateslerimizi ve ince kıyılmış sarımsaklarımızı ekliyoruz. Soğan ve sarımsaklar yumuşayınca kekik ve karabiberi ekleyip harmanlıyoruz. Üzerine 2 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edip önceden 200 C derecede ısıttığımız fırında tenceremizini kapağını kapatarak 1,5 saat pişiriyoruz. Sürenin sonunda tenceremizi çıkartıp tuzu ilave edip yine kapağı kapalı olarak 1 saat daha pişiriyoruz. Şehriye Pilavı ve etle birlikte pişen sebzelerin eşliğinde servisini yapıyoruz. Pişme suyundan 1-2 kaşık etin üzerine dökerseniz lezzeti daha da artacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.:))
***Döküm tencere ile çok daha lezzetli olmakla birlikte şayet döküm tencereniz yok ise mümkün mertebe incikleri kızarttığınız tencerede yoksa ısıya dayanıklı kapaklı başka bir kapta fırınlayabilirsiniz. Arzu ederseniz inciklerin içerisine farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Sebze kullanmadan yaptığınızda da tam bir kuzu tandır olacaktır. Yine misafirlerinizi mutlu etmenin çok kolay bir yolu. :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder