18 Ocak 2013

Kakaolu Kek





Malzemeler:
3 yumurta
1 cup yoğurt (1 su bardağı)
1/4 cup sıvıyağ
1/4 cup eritilmiş tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 tbsp kakao (4 yemek kaşığı)
İri öğütülmüş ceviz (istek oranında)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 portakal kabuğu rendesi
Alabildiğince un (yaklaşık 1-1/2 cup)

Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Çırpma işlemini varsa elektrikli mikser marifeti ile yapmanızı öneririm.  Kabartma tozu dışında kalan tüm malzemeleri teker teker karışıma ekleyip, homojen bir hamur elde ettikten sonra kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına döküp daha önceden 175 derecede iyice ısıttığımız (yaklaşık 10 dakika) fırında 45-50 dakika kadar pişiriyoruz. Her zamanki gibi pişip pişmediğini anlamak için kekimizin içine en yüksek noktasından bir kürdan veya çöp şiş sokuyoruz, kürdanımız temiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir.

***Tarif anneme ait. Onun kadar başarılı oldum mu bilinmez ama keyifli bir kek olduğu içerisine konulan yağ miktarı az olduğundan hafif olduğunu, yoğurdun etkisiylede yumuşak boğazda kalmayan bir kek olduğunu söyleyebilirim. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.

Hiç yorum yok: