7 Mart 2012

Kremalı Et Sote (Beef Stroganoff)



Malzemeler:

300 gr.+ bonfile
150 gr mantar
250 ml süt
125 ml krema
1 yemek kaşığı un (1 tbsp)
1 küçük boy soğan
100 gr kadar kornişon turşusu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, şeker
2 orta boy patates

Bonfile yumuşak olduğundan pişirmesi çok daha kolay olacaktır. Antrikortla olmaz mı elbette olur. Biftekle elbette. Arzu ederseniz bir gece önceden 0.5cm/4-5 cm julyen doğradığınız eti zeytinyağ ile marine edip ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Marine ederseniz pişirme esnasında yağ eklemeyiniz.

Eti kendi suyunu çekene kadar ağzı kapalı olarak pişirin. Suyu tamamen çekilince marine etmediyseniz yağı ekleyin. Yağın ardından içerisine soğan ve  1 tutam şeker ekleyip 1-2 dakika sonra mantarlar konulur. Mantarlar suyunu çekince un ilave edilir. Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş soğuk süt eklenir. Süt soğuk olmazsa un topaklanacağından hem görüntüsü hem lezzeti kötü olacaktır. Süt kaynayıp kıvamı koyulaşınca içerisine kornişon turşu eklenir. Kullandığınız turşular en miniklerinden ise kesmenize gerek yok ama parmak büyüklüğünde kornişonlar ise jülyen doğrayıp öyle atınız. 1-2 taşım kaynayınca kremayı koyup 1 taşım daha kaynattıktan sonra servise hazırdır.

Patatesler julyen doğranıp (kiprit çöpü), bol soğuk suda bekletilir kızartmadan hemen önce havlu peçete yardımı ile kurulanır. Kızgın yağda kızartılır. Kızartılan patatesler havlu peçete üzerine alınarak fazla yağını çekmesi beklenir.

Servis yaparken tabağa önce patateslerden bir miktar alıp üzerine yemeğimizden koyarak servis yaparız.

*** Bu geleneksel sunumu patateslerin üzerine koyarak servis yapmak yani, tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir konu isterseniz spagetti ile isterseniz pilavla nasıl arzu ediyorsanız öyle yapabilirsiniz servisini.

*** Bu akşamın menüsündeki bu yemeği Rafet bey hazırladı. Hazırlanması kolay, çoook lezzetli, ismi havalı daha ne olsun :)))) afiyetler olsun diyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Zühal Hanım önce "Dünya Kadınlar Günü"nüzü kutlayarak başlamak istiyorum. Rafet Beyi kutluyorum. Ellerine sağlık. Yalnız fotoğrafta bir sorun var sanırım. Biraz ışık yetersiz olmuş gibi. Eleştirimi mazur görün. Bu mükellef yemeğe bu ışık olmamış. Esra

Arz dedi ki...

Bu gerçekten çok ama çok lezzetli yemeği yemek konusunda öyle acele ettim ki bencilliğimden böyle bir fotoğraf çıktı ortaya. Soğumadan kreması koyulaşmadan lezzetiyle yemek istedim. Bu anlamda son derece haklısınız Esra hanım. Güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Selam ve sevgilerimle.:)))

Adsız dedi ki...

Rafet beyin ellerine sağlık harika görünüyor...
nevbahar

Arz dedi ki...

Çok teşekkür ediyoruz:)))