7 Mart 2012
Kaz Yüreği Sote
Malzemeler:
250 gr kaz yüreği
100 gr iri mantar
2 adet çarliston biber
1 orta boy soğan
Tuz, Karabiber, Kekik, Pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaz yürekleri dikey 4 e kesilip, iyice yıkanır. Sıvı yağ tavada kızdırılıp yemeklik iri doğranmış soğanlar atılır 1 çay kaşığı şeker serpilir. Soğanlar karamelize olunca kaz yürekleri eklenir. Kaz yürekleri yumuşayınca içerisine mantar ve iri doğranmış çarliston biber eklenir. Sebzelerin tamamı yumuşayıp suyunu çekince baharatlarla tadlandırılarak beraberinde yoğurtla servisi yapılır.
*** Pişer pişmez yenmesi gerekiyor bekletildiğinde sertleştiğinden lezzetini tamamen kaybedebiliyor.
*** Reçete ekibimizden Ayhan Bey'e ait. Bizi çok karıştırmadı işin gerçeği. Reçetesini çok vermek istemedi diye düşündük. :))) İri yapılı bir bey olduğundan kapanan ocağı tüm çabalarımıza rağmen göremedik. Biraz ondan biraz bundan serpiştirip, Ratatolli misali bir şeyler yapıyordu. :))) Sonunda biraz yerken biraz kendisinden reçetenin tamamını kaptığımızı düşünmekteyiz. Şaka bir yana baktı bizden kurtuluşu yok mecbur kaldı verdi reçeteyi.. Lezzetli, mantarda çok yakışmıştı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Zühal Hanım kaz yüreği nefis görünüyor. Ayhan Beyin ellerine ve yüreğine sağlık. Yalnız ülkemizde kaz ciğerini bulmak biraz zor olacağından hindi ya da tavuk yüreği ile deneyebiliriz sanırım. Aynı lezzete ulaşabileceğimden endişeliyim ama denemeliyim. Bu arada dünya kadınlar gününüzü kutlar hep böyle dinamik, güçlü ve kendini sürekli yenileyen bir Hanımefendi olarak hayatınızı sürdürmenizi temenni ediyorum.Nesrin
Ekibim adına güzel dilekleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. Özellikle Kaz Ciğerini çok seviyorum. İnanılmaz lezzetli oluyor. İlk fırsatta sizlerle mutlaka paylaşmak istediğim bir tarifim var. O zaman kaz ciğeri ile ilgili daha detaylı bilgi vermeyi planlıyorum. Ama şu kadarını söyleyeyim ki kaz ciğerinin bu kadar büyük olduğunu söyleseler dünyada inanmazdım. Yaklaşık 1 kaz ciğeri 1 kg kadar geliyor. Beyaz bildiğiniz kuzunun akciğeri gibi. Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden. Ülkemizde bulunamasa da ben o tarifi sizlerle paylaşacağım bir gün deneme şansınız olursa reddetmeyesiniz diye. Selam ve sevgilerimle:)))
pardon ben kaçırdım galiba
kaz ciğeri mi,kaz yüreği mi anlayamadım...
nevbahar
Tarif "Kaz Yüreği" ile yapıldı. İlerleyen günlerde çok sevdiğim kaz ciğeri ile yapılan bir reçeteyide sizlerle paylaşacağım.:)))
Yorum Gönder