7 Mart 2012

Bademli Kum Kurabiye



Malzemeler:

2/3 su bardağı şeker (2/3 cup veya 155 gr)
1/2 su bardağı badem öğütülmüş (1/2 cup veya 75 gr)
250 gr margarin veya tereyağ
1 çay kaşığı badem esansı (varsa)
1 paket vanilya (badem esansı olmadığı durumda)
250 gr un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu (2 tsp)
1 çimtik tuz
1 yumurta sarısı (üzerine sürülecek)
125 gr kabuksuz badem (üzerini süslemek için)

Mutfak robotuna şeker ve 75 gr badem (öğütülmüş) konularak iyice birbirine karışması sağlanır. Tereyağ iyice yakılıp havlu peçete ile süzülüp dibindeki tortusundan ayrıştırılır. 180 ml eritilmiş yağ olması lazım eksik kalan kısmını zeytinyağ ile tamamlayabiliriz. Yağı robotun içerisindeki badem/şeker karışımına ekleriz.

 Un, kabartma tozu, tuz, vanilya elenerek diğer karışımın içerisine eklenir. Elimizi hafif unlayıp hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayıp parşömen serili tepsiye koyuyoruz. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra birer badem yapıştırıyoruz.

Önceden 150 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika kadar pişirilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Zühala Hanımcığım sizden bir arkadaşımın özel bir ricası var. Bu arkadaşım "Ekler Pastası" nı çok seviyor ve bir erkek olarak mutfağa girip kendisinin yapabileceği detayla anlatılan bir tarife ihtiyaç duyuyor. Arkadaşımın adı Sami kendisini çok severim. Sizin Blogunuzu birlikte inceledik. Yorumunu kendisi yazmak istedi. Ben de ne istediğini anladığımı size ileteceğimi söyledim. Blogunuzun rengini ve dizayn formunu beğendi. İlginize şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum. Sevgilerimle. Eda

Arz dedi ki...

Eda hanımcığım ilk fırsatta ekler pasta yapıp sizlerle paylaşacağız. Genel olarak tarifleri detaylı vermeye çalışıyoruz ki mutfağa aşina olmayan insanlar da tariflerde istifade edebilsinler, bu tarifi daha da detaylı olarak anlatacağımızdan şüpheniz olmasın. Selam ve sevgilerimizle.