21 Mart 2012
Kabak Pastası
Malzemeler:
1 kg Kabak Tatlısı
1/2 su bardağı ceviz içi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1/2 tatlı kaşığı (1/2 tsp) tarçın
Evde Krem Şanti İçin:
200 ml krema
4 yemek kaşığı pudra şekeri (4 tbsp)
Daha önceden hazırladığımız 1 kg kadar kabak tatlısını soğuduktan sonra çatal yardımı ile ezip, dövülmüş cevizle karıştırıyoruz.
Diğer bir tarafta soğuk sütle toz krem şanti kıvamı koyulaşıncaya kadar çırpılır.
***Şayet evde toz krem şantiniz yoksa, çırpma kasesini buzlukta iyice soğutup ardından soğuk kremayı kaseye koyup üzerine pudra şekerini ekleyerek mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz. Koyulaştığı zaman çırpmayı bırakıyoruz gereğinden fazla çırpıldığında ise tadı hoş olmayacaktır.
Krem karamel kalıbını veya benzer şekilde bir kabı ve/veya dikdörtgen kek kalıbını strech film ile kaplıyoruz. İçerisine önce kabak tatlısını 1 cm kalınlığında hiç boşluk kalmayacak şekilde yayıyoruz. Üzerine krem şantiyi 1 cm kalınlığında yayıyoruz. Krem şanti ve kabak tatlısı bitinceye kadar işlemi tekrar ediyoruz. Bittikten sonra kalıbın kenarından sarkan strech film ile üzerini kapatıp en az 24 saat buzdolabında katılaşmasını sağladıktan sonra arzu ettiğimiz şekilde süsleyerek servisini yapıyoruz.
***Biliyorum artık kabak tadı verdi.:))) Bu kadar kabak tarifi yeter dediğinizi duyar gibiyim. Hatta içimden balkabağı çorbası ve balkabaklı börek bile yapmak geldi. Ama kendimi tutup bu konudaki hevesimi gelecek kışa sakladım. Yılın son kabağını bulmuşken aklıma gelen tüm tarifleri yapayım dedim. Kabak çorbasını ve böreğini de yapsaydık heralde bloğun adını değiştirmek icap edecekti:))) Hem basit hem hafif bir tatlı keyifle yiyeceğinizi umuyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Zuhal hanım gerçekten kabağın bu kadar çeşidi olduğunu bilmiyordum harikasınız,sürekli aynı tarifi yaptığımız için asıl biz kabak tadı veriyoruz... birsen
Çok teşekkür ediyorum.))) Blog amacına ulaşıyor demektir. Sizleri yeni lezzetlerle tanıştırmak unutulmuş veya az bilinen geleneksel tadlarımızı ise hatırlatmak arzusundayız. Selam ve sevgilerimizle:)))
ZUHAL HANIM ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK ŞIK,ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR.
MUAZZEZ
Zuhal hanım bu yorumcularınız saat kaçta kalkıyor yaa biz daha kahvaltı etmeden yorum yazıyorlar. Takipçilerinizi de sizin kadar takdir ediyorum. Bir bakayım Zühal Hanım yine neler yapmış diye...off of.. millet tarifi ocağa koymuş bile. Tabii bunlar latife..Siz her türlü takdire layıksınız. Her insan bu kadar çok karpuzu bir koltukta taşıyamaz. Ellerinize sağlık. Kabağa gelince çok sağlıklı bir sebze...Bilmediğimiz değişik sunumlarını öğreniyoruz. Nalan
Nalan Hanımcığım, yorum ekibi sağlam Allah hiç birinizin eksikliğini vermesin :))) Genelde tarifleri akşam yemeğinden sonra yazıyorum, yorumlar hemen akabinde geliyor. Üzülmeyiniz siz geç kalmıyorsunuz ekip gececi :))Sabahtan değil geceden yazıyorlar yorumları. Nezaketiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Selam ve sevgilerimizle :)))
Yorum Gönder