21 Mart 2012
Etli Bulgur Pilavı
Malzemeler:
1 adet kuzu gerdan
3 su bardağı pilavlık bulgur (3 cup)
2 su bardağı et suyu (2 cup)
4 su bardağı su (4 cup)
1 küçük boy soğan
Kuzu gerdanın eti lime lime oluncaya kadar haşlanır. Yağları ve kemikleri temizlenen et didiklenir. Yemeklik doğranan kuru soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine bir çimtik şeker tuz ve karabiber eklenir. Et suyu ve su ölçülerek tencereye eklenir. Su kaynamaya başlayınca önce bulgur ardından didiklediğimiz et tencereye koyulur. Kapağı kapatılan pilav kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pilav piştikten sonra üzerine havlu peçete örtülerek dinlenmesi sağlanır.
İhtiyacınız olan tek şey buz gibi ayran. Afiyetler olsun.
*** Bu pilavın normal şartlarda şehriyesiz daha küçük boy bulgurla çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Daha az miktarda yapmak isterseniz temel ölçü, 1 ölçü bulgura 2 ölçü su şeklindedir.
***Küçükken anneannem yanına "Kuzu İçi" yapın talimatını verdiğinde akşamı sabırsızlıkla çekerdim. Etli bulgur pilavı yapılacak diye. Akşam olunca sofraya gelen iç pilavla hayal kırıklığına uğrardım. Her defasında aynı hayal kırıklığını yaşamışımdır. Sonraları öğrendim aralarındaki farkı ama hala içimden bu pilava "Kuzu İçi" demek gelir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Zuhal Hanım yine sizin hayalinizde ucundan bi benzerlik var,kuzu içi ile ilgili benim de hayallerim olurdu ben direk kuzunun pirzolasını hayal ederdim, domatesli pirinç pilavı gelirdi düşünün benim hayal kırıklığımı... birsen
Kesinlikle haklısınız halime şükretmem lazım :))))
Ben daha önce Kuzu İçi'ni duymadım ama ben de de sizin Kaburga Dolması gibi bir şey çağrıştırdı. Çok haklısınız. Bu arada Kaburga Dolması da çok nefis görünüyor. Ben bu gün öğle yemeğinde ekmek arası köfteyle idare edeceğim. Bu tarifler de can yakıyor valla..Ellerinize sağlık. Mehmet K.
Çok teşekkür ediyoruz. Umarız detaylı tariflerimiz farklı lezzetleri deneme cesaretini veriyordur. Köfte ekmek de fena bir seçenek değil :)) afiyetler olsun selamlarımızla:))
Zühal Hanım detaylı tarifleriniz için teşekkür edemedim. Yeni detaylı tarifinizi çok beğendim. Ama Kabakların sizdeki kadar güzel olacağına güvenemedim bir de hamur açmaya cesaret edemedim. Kremalı olanı deneyeceğim. Tabii dilimlenmiş açık satılan kabak alırım. En azından fiziksel olarak sizin kullandığınıza benzemeli ki aynı performansı alabileyim. Benim için miktarının da az olması lazım. Tüm kabağı bitiremem. Tabii siz böreğin, çorbanın falan tarifini verirseniz o başka. Ellerinize sağlık. Detaylı tariflerinizi takip edenlerden bir de İsmet arkadaşım var. Sayımızı azımsamayın diye söylüyorum. Saygılarımla. Mehmet K.
Çok teşekkür ediyoruz. Hiç endişeniz olmasın kabak çalışılması en kolay sebze/meyve, dikkat etmeniz gereken husus sarımsı olmasın tam turuncu olanını seçin. Bütün halde zaten almayın kesilmiş olanını tercih edin böylece hem rengini görebilir hem de evde bulunan mutfak araç gereçlerinizle çok rahat hazırlayabilirsiniz. İsmet beye ve size şimdiden kolay gelsin diyoruz selamlarımızla.
Yorum Gönder