13 Nisan 2017

Kıyır Simit




Malzemeler
Hamuru İçin

500 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
2 Yumurta sarısı
8 Tatlı kaşığı pudra şekeri (8 Tsp)
4 Çay kaşığı tuz (1/2 Tsp)
1/2 Limon suyu
2 çay kaşığı kabartma tozu (1/2 Tsp)
1 çay kaşığı sirke (1/4 Tsp)
Alabildiğince un Yaklaşık 5,5 su bardağı (5,5 cup)

Üzeri için
2 Yumurta akı
Susam





Yapılışı

Öncelikle kabartma tozunu yarım limon suyunda kabartıyoruz. Tüm malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun çubuklar elde ediyoruz. Çubukları birleştirerek halka haline getiriyoruz. Yumurta akını iyice çırpıp hazırladığımız halkaları önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.





***Bu kıyır kıyır muhteşem simitleri yapmayı sevgili Çiçek Atalay'dan öğrendim. Kalbi güzel, eli lezzetli, becerikli, titiz, fedakar, dürüst tam da adına yakışır bir şahsiyet. İyi ki tanıdım iyi ki hayatıma girdin sevgili Çiçek. Daha bir çok meziyeti var ama onlar da bize kalsın. :)) 






Hiç yorum yok: