22 Ocak 2015
Somon Füme
Malzemeler:
200 gr somon füme
Sos için:
1/2 limon suyu
1 küçük boy kuru soğan
1 paket frenk soğanı
1 yemek kaşığı kadar sirke (1 Tbsp)
1 yemek kaşığı zeytinyağ (1 Tbsp)
1/4 demet maydanoz
Tuz,
Karabiber
Kurusoğanı çok çok çok ince doğruyoruz. Şayet robotunuz ezmeden parçalıyorsa robotta doğrayın derim. Ama tane tane olması gerektiğini unutmayın. Frenk soğanını yine aynı şekilde çok küçük doğruyoruz. Frenk soğanı bulamaz iseniz taze soğanın yeşil bölümünün en körpe olanlarını seçin 5-6 dal işinizi görecektir. Maydanoz aynı şekilde ince ince kıyılır.
Bir kabın içerisinde limon suyunu, sirkeyi, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp daha önceden doğradığımız malzemelerimizi sosun içerisine alıp ezmeden iyice karıştırıyoruz. Pakette olan somon fümeleri paketinden çıkartıp dilimleri birbirinden ayırıp çukur bir kaba yerleştiriyoruz. Hazırladığımız sosu somon fümelerin üzerine döktükten sonra ağzını streç film ile kapatıp servis saatine kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu süre 2 saati kesinlikle geçmemeli.
Başlangıç yemeği olarak misafirlerimize ikram edebilir, açık büfede sunabiliriz.
*** Tarif avcılığı merakımdan her yediğim ve beğendiğim şeyi şayet bir restaurantdaysa veya tarif almamın mümkün olmadığı bir yerde tattıysam deneme yanılma yoluyla aynı lezzeti yakalama derdiyle evde deneyip o tadı bulmaya çalışıyorum. Ha yok bir dost masasındaysak direk tarifi istiyorum ki en kolayı da bu oluyor. Bu tarif de öyle sevgili Nursen ÖZLÜ'nün sofrasında yediğim orjinali Fransız olan bir reçete. Çok keyifle yiyeceğiniz garantisini verebilirim.
Orjinal reçetesinde zeytinyağ kullanılmamış arzu ederseniz kullanmayın ama ben zeytinyağ koymayı tercih ettim. Yemeğe parlaklık verip lezzetini katlıyor.:)) Sirke beyaz balzamic sirke kullanılmış muhtemelen bunu marketlerde bulamayacaksınız bence şart da değil onun yerine elma sirkesini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Frenk Soğanı: Çim görüntüsünde olup çok çok ince bir tür taze soğandır. Özellikle kanape yaparken, dip soslarda yabancı mutfaklarda sıkça kullanılan bir soğan türü.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder