30 Mart 2013

Yoğurtlu Pazı



Malzemeler:

1 Bağ pazı
2 cup süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
Tuz, pul biber

Pazıların sap kısımlarını kesip iyice yıkadıktan sonra kaynar suda 1-2 dakika kadar haşlıyoruz.
Haşladığımız pazıları daha fazla pişmemesi için soğuk suya koyuyoruz. Soğuyup suyu süzülen pazılarımızı üst üste koyup keskin bir bıçak marifeti ile ince ince kıyıyoruz. Süzme yoğurdumuzu rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekliyoruz. Sarımsaklı yoğurdumuzu ve pazılarımızı genişçe bir kapta iyice karıştırıyoruz. Servis tabağına aldığımız pazımızı pul biberle süsleyip servise sunuyoruz.

***Son derece basit olmakla birlikte açık büfe ikramda bulunduğunuz davetlerinizde özellikle diyette olan misafirlerinizi mutlu edecek bir ikram. :))) Genel olarak açık büfede ikram etmeyi tercih ediyorum. Geleneksel kabul günlerimizde de kullanabiliriz. :))) Bu tip salatalarda ceviz içini sıklıkla kullanıyorum. Böylece doyurucu da oluyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok uzun zamandır sizi göremiyorduk Zuhal hanım Ankara sizi yuttu siz de bizi unuttunuz sanmıştık. Kolay gelsin elleriniz dert görmesin. Çok hafif bir tarif hemen deneyeceğim. Teşekkür ederim. Fikriye