18 Ocak 2013

Zeytinyağlı Kereviz



Malzemeler:
500 gr kereviz
150-200 gr arpacık soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 limon suyu
1 mandalina suyu
1 tbsp şeker (1 yemek kaşığı)
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
Zeytinyağ

Kerevizler soyulup irice doğrandıktan sonra kararmaması için limonlu suya koyuyoruz. Arpacık soğanlar soyulurken kenarlarında bıçakla çizgi oluşturmadan soymalıyız ki pişme esnasında dağılmasınlar. Havuçların kabuklarını patates soyacağı yardımı ile soyup onlarıda irice doğruyoruz. Patatesleride aynı şekilde hazırladıktan sonra tencerede ısıttığımız zeytinyağın üzerine arpacık soğan dışında kalan tüm sebzeleri koyup 1-2 dakika soteliyoruz. Soğanlarıda ekleyip sebzeleri ezmeden 1 dakika kadar daha soteleyip, tuz, karabiber ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Sebzelerin üzerini geçmeyecek şekilde kaynar suyu limon ve mandalina suyunu ekleyip tencerenin kapağını sıkıca kapatarak sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. En son 1/2 demet dereotunu incecik kıyıp tencereye ilave ettikten sonra şöyle bir karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Kalan 1/2 demet dereotunu servis sırasında süslemek için kullanıyoruz.

Hiç yorum yok: