18 Nisan 2012

Pratik Baklava


Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
250 gr eritilmiş tereyağ
1,5 su bardağı öğütülmüş ceviz (1 1/2 cup)

Şerbeti:
5 su bardağı şeker (5 cup)
5 su bardağı su (5 cup)
1/4 limon kabuğu ile

Tereyağımızı köpük köpük oluncaya kadar eritiyoruz. Kararmamasına dikkat etmeliyiz. Elimize eldiven giyip, tepsinin her yerini iyice yağlıyoruz. Baklavalık yufkaları sayı olarak tam iki eşit parçaya ayırıyoruz. Bir adet baklavalık yufka alıp üzerine elimizle kuru yer kalmayacak şekilde tereyağ sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkayı koyup onun üzerinede tereyağ sürüyoruz. Yufkaların yarısını tamamlayıncaya kadar işlemi tekrar ediyoruz.



Adet olarak tam yarısının aralarına tereyağ sürüp üst üste koyduğumuz baklava yufkalarının üzerine boşluk kalmayacak şekilde ceviz içini yayıyoruz.


Yufkaların kalan kısmının aralarına tereyağ sürerek işlemi tekrar ediyoruz. Kalan tereyağı en üste iyice sürüyoruz ki baklavamız nar gibi kızarabilsin.  Yufkalar bitince baklavamızı arzu ettiğimiz şekilde kesiyoruz.



Dilimlediğimiz baklavamızı 200 derecede önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

 Küçük bir öneri, limonu şerbet kaynamaya başladıktan sonra kabuğu ile şerbetin içerisine atın. Biz baklavayı önce pişirip tamamen soğuttuktan sonra ılık şerbeti üzerine döktük. Şerbet sıcağa yakın ılık olmalı.:)))) Çok kaynar olur ise baklavanız hamurlaşacak çok ılık olursa da baklava şerbeti emmeyecektir.

*** Şimdiden duyar gibi oluyorum, hıııııııııııııım hazır yufkaylamı yapılmış. Evet doğru hazır baklavalık yufka kullandık. Günümüzde çok azımız mutfağa girip baklava açacak zamana sahibiz. Son derece pratik lezzet derseniz son derece güzel ve hafif. Avantajlı istediğiniz içi koyabilir, misafirlerinize çok makul fiyata elde ettiğiniz ev yapımı baklava ikram edebilir, tadını tamamen damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.  Baklavanızı yaparken yufkalar dikdörtgen olduğundan dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanmanızı öneriyoruz. İşiniz çok daha kolaylaşacaktır. Poğaça yapmak kadar hatta dahada kolay.:)) Afiyetler olsun.

                

8 yorum:

Adsız dedi ki...

zuhal hanım çok pratik bi tarif tam çalışan hanımlar için...
birsen

Arz dedi ki...

Zaman çalışan çalışmayan herkes için çok önemli kısa sürede aynı lezzeti yakalamak herkesi mutlu edecektir diye düşünüyorum.:))) Selam ve sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

ZUHAL HANIM HAZIR BAKLAVALIK YUFKALARA GÜVENEMİYORDUM GÜZEL OLURMU OLMAZMI GİBİ TEREDDÜTLERİM VARDI ELLERİNİZE SAĞLIK MÜKEMMEL OLMUŞ...
NEVBAHAR

Adsız dedi ki...

Zuhal hanım bi gün sizin meşhur deli oğlan sarığını yapsanız, bizim gözümüz elemanlarınızında midesi bayram etse, gerçi sizin mutfakta hergün bayram :)))
muazzez

Arz dedi ki...

İlk fırsatta, fotoğraflamak kısmet olursa bir de sevgili Nuray'ın muhteşem su böreğinide sizlerle paylaşmak istiyorum. Yapılışı zor ama yemesi çooooooook keyifli:)))

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım bir iş değişikliği nedeniyle sayfanıza biraz uzak kaldım. Ellerinize sağlık çok pratik ve çok güzel bir tarif´en kısa zamanda deneyeceğim. Su böreğini de dörtgözle bekliyorum. Zerrin

Arz dedi ki...

Programımın yoğunluğu nedeni ile bu günlerde bloğa pek zaman ayıramıyorum. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler. Zerrin hanım yeni işiniz hayırlı uğurlu olsun. :))) selam ve sevgilerimle:))

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim Zühal Hanım yeni işyerimdeki hanımları da blogunuzdan haberdar ettim. Çok ilgiyle sizi izliyorlar. Blogunuzu çok beğendiler. Yani yeni hayranlarınız var bilginiz olsun.Ellerinize sağlık.