26 Nisan 2012

İnegöl Köfte



Malzemeler:
1 kg dana kıyma
250 gr kuzu satır kıyma
1/4 su bardağı galeta unu (1/4 cup)
1 büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı karbonat (1 tsp)
1/4 su bardağı süt (1/4 cup)
Tuz, karabiber, pul biber, yenibahar
(Kıymayı döş kısmından çektirirseniz daha lezzetli bir köfte elde edeceksiniz :)) )

Kıymayı tuz ve rendelenmiş soğan ile iyice yoğuruyoruz. Galeta unu ve karbonatı ekleyip en az 5 dakika daha yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hazırladığımız köfte harcını kapaklı bir saklama kabının içerisinde en az 12 saat buzdolabında dinlendiriyoruz (ideali 24 saat dinlendirmek). Dinlendirdiğimiz köfte hamurunun içerisine süt ve baharatları ekledikten sonra  iyice yoğurup, en az 1 saat daha buzdolabında bekletiyoruz. 1 saatlik beklemenin ardından köftelerimize istediğimiz şekli verip, tercihen ızgarada pişirdikten sonra servisini yapıyoruz. :))

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu köftenin en büyük özelliği içinde karbonat olması, değişik bi tat veriyor,hatta köftenin görünüşü bile değişiyor şeffaflaşıyor sanki...
nevbahar

Adsız dedi ki...

Dananın hangi bölgesinden kıyma çektirelim, ben genelde kaburgasını tercih ediyorum.
Ama etlerimiz artık hiç de lezzetli değil kaburgamı,kolmu,butmu hiç anlaşılmıyor. birsen

Arz dedi ki...

Birsen Hanımcığım, dana ve kuzu döşü tercih ediyorum. Satır kıyma tercih sebebi olup olmazsa olmaz değil. Satır kıyma ile çok daha lezzetli oluyor. Selam ve sevgilerimle:)))