17 Şubat 2012
Zarf Böreği
Malzemeler:
3 adet yufka
150 gr margarin
375 ml su
İç Malzeme (Peynir/maydanoz, ıspanak vb)
(200 gr yağsız beyaz peynir, 1/2 demet maydanoz kullandık)
Margarin ve su bir tencereye konularak kaynatılır. Hazırlanan sosun 1/2 su bardağını (1/2 cup) ayırıp kalan sosu kullanıyoruz. 1.Yufkayı tezgahın üzerine serip üzerine hazırlanan sosun 1/3 ünü sürüyoruz, üzerine 2. yufkayı kapatıp işlemi tekrar ediyoruz. En son 3.yufkayı koyup kalan sosu yufkanın üzerine kuru yer kalmayacak şekilde sürüyoruz.
1.Aşama Yağ/su karışımı ile ıslatılan yufkanın karşılıklı uçları birbirine bakacak şekilde kapatılır.
2.Aşama Diğer taraflar da içe doğru kapatılarak yufkalardan kare elde edilir.
3.Aşama Kare şeklindeki yufkanın üzerine kullanacağımız harç şekildeki gibi konulur.
4.Aşama Karşılıklı uçlar içe doğru katlanır.
5.Aşama Tüm köşeler içe kapatılınca bir zarf şekli elde ederiz.
6.Aşama Hazırlanan börek yağlanmış tepsiye alınarak şekildeki gibi kesilerek 16 tane üçgen elde ederiz.
7.Aşama kestiğimiz böreğin üzerine daha önceden ayırdığımız 1/2 su bardağı (1/2 cup) sosu kaşık yardımı ile döküyoruz. Hazırlanan böreğimizin üzerini strech film ile kaplayıp buzdolabında en az 1 saat dinlendiriyoruz. Akşamdan yapıp sabahleyin fırınlayabiliriz hafta sonu kahvaltısı için ideal.
Dolaptan çıkarttığımız böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serptikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Afiyetler olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Adım adım tüm aşamaları görüntülemeniz çok iyi olmuş. Zarf Böreğinin tarifini daha önce de duymuştum. atlama biçimini anlayamadığım için deneme şansım olmamıştı. Çok teşekkür ederim. n kısa zamanda deneyeceğim. Benim okuduğum tarifte iç harcı biraz farklıydı. Böyle de çok güzel olacağına eminim. Yüreğinize sağlık. Gülşat
İç harç tan kasıt peynir/maydanoz ise onun yerine dilediğiniz bir harç kullanabilirsiniz. Kastedilen sosu ise bizimle paylaşırsanız sevinirim. Bir de o şekilde dener bizi takip edenlerle paylaşırız. :))
Yaptım, çok başarılı:) Teşekkür ederiz Zuhal Hanım:)İmren
Afiyetler olsun İmrenciğim. :))
tarifinizi yeni gördüm öylesine yazmıştım zarf börek diye çok güzel görünüyo akşamdan yapıp dolaba koysak ertesi gün pişirsek olurmu ?
Özellikle akşamdan yapıp üzerini strech film ile kapatıp buzdolabında bekletmenizi tavsiye ediyorum. Çok daha lezzetli oluyor. Şimdiden afiyet olsun.:)
Yorum Gönder