20 Şubat 2012
Dana Rosto
Malzemeler:
1 kg rostoluk et
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
2 adet defne yaprağı
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
9-10 adet tane karabiber
1/2 su bardağı sıvı yağ (1/2 cup)
Rostoluk etimizin her tarafını mutfak ipi yardımı ile iyice sarıyoruz ki pişirme esnasında dağılmasın. İp 1 cm aralıklar şeklinde bağlanacak.
Tencereye koyduğumuz sıvı yağı iyice ısıtıyoruz. Çok sıcak olmalı. Rostoyu bu etin içerisinde iyice çevirerek mühürlüyoruz. Mühürlemek kızartarak etin suyunu içine hapsetmek anlamına geliyor. Her tarafı iyice kızaran etimizi bir tabağa alıp, aynı tencereye salçayı koyuyoruz. Kavrulan salçanın üzerine karıştırarak yavaş yavaş kaynar suyu ilave ediyoruz. Daha sonra defne yapraklarını, iri doğradığımız havuçları, tane karabiberleri ve soyulmuş tüm sarımsakları ve 1 tatlı kaşığı şekeri (1 tsp) ilave ediyoruz. Kızarttığımız rostoyu bu suyun içine koyup rosto yumuşayıncaya kadar iyice pişiriyoruz. Rosto yumuşayınca tuzunu ekliyoruz. Pişen rostoyu sostan çıkartıp, sosu süzüp servis sırasında kullanmak üzere tencereye koyuyoruz. Dilimlediğimiz rostoyu patates püresi ve kendi sosunu kullanarak servisini yapıyoruz.
Patates Püresi:
3 iri patates
50 gr. tereyağ
30-40 gr. kaşar
Tuz, Karabiber, şeker
Patatesleri soyup iri bir şekilde doğruyoruz. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su koyup iyice haşlıyoruz. Suyunu süzdüğümüz patateslere tereyağ ve kaşar peynirini ekleyip el blenderı yardımı ile karıştırıyoruz. Şayet kıvamının koyu olduğunu düşünürseniz çok az süt ilave ederek pürenizi inceltebilirsiniz. Tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı şeker (1/4 tsp) ilave ediyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Zühal Hanımcığım sizi uzun süredir takip ediyorum. Londra'da ve Newyork'ta herkes Marks & Spencerda Resmi yemek verirken siz karnınız burnunuzda börek açıp, brunch veriyor açık büfe Resmi yemek organize ediyordunuz.Ne zor durumlarda ne mucizelere imza attığınızı görmek istemeyenler, bilmeyenler olabilir. Bu sizin azim ve kararlılığınızı etkilemesin. Doğru bildiğiniz yolda aynı kararlılıkla ilerleyin. Sizi gören ve bilenler olduğunu unutmayın sayın evladım. Başarılarınız bizi gururlandırıyor. Hasretle gözlerinizden öpüyorum. Nesrin
Çok teşekkür ediyorum. Beni çok duygulandırdınız. Bir an hamilelik günlerime dönüverdim. Bunlardan şikayetçi değilim. Beni ben yapanın yaşadığım tecrübeler olduğunu biliyorum. Tekrar teşekkür ediyorum sonsuz saygılarımla.
Yorum Gönder