6 Mayıs 2012

Beşemal Sos


Malzemeler:

2 su bardağı soğuk süt (2 cup)
3 yemek kaşığı un (3 tbsp)
100 gr tereyağ veya margarin
1 adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı karabiber (1/4 tsp)
1/2 çay kaşığı muskat rende (1/8 tsp) şart değil

Eritilmiş tereyağın içerisine un eklenerek renk değiştirmeden kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Dövülmüş bulyon eklenir. Çırpma teli yardımı ile bir yandan karıştırıp diğer taraftan soğuk süt yavaş yavaş ilave edilir. Kaynamaya başlayan sosumuza karabiber ve muskat (hint cevizi) rendesi eklenir. Sürekli karıştırarak sosumuzun hamurlaşmaması sağlanır.

***Beşamel sos genel olarak fırınlayacağımız yemeklerin lazanya, hemen hemen tüm sebze gratenlerin üzerinde, hünkar beğendinin sosunun hazırlanmasında,  sıklıkla kullandığımız bir sos.

Hiç yorum yok: