17 Nisan 2012
Tavuk Şiş
Malzemeler:
1 kg kemiği ve derisi çıkartılmış tavuk but
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Köri
1/2 su bardağı sıvıyağ (1/2 cup)
1/2 su bardağı yoğurt (1/2 cup)
2 adet ince rendelenmiş veya dövülmüş sarımsak
Tavuk etleri şişlik doğranır. Arzuya göre belirtilen baharatlarla tadlandırılıp, en az 24 saat bu sosta bekletilir. Marine edilmiş tavukları kevgirle çok az miktarda alıp ısıtılmış teflon tavada soteliyoruz. Sotelenen tavukları fırına dayanıklı bir kaba koyup üzerini folyo ile kapattıktan sonra servis saatine kadar buzdolabında bekletiyoruz. Tam pişirmiyoruz ki fırında pişmeye devam edeceğinden kurumasın. Servisten hemen önce folyoyu çıkartmadan 180 derecede iyice ısıtılmış fırında pişme işlemi tamamlandıktan sonra tabaklara konulup yanında kürdanla servisi yapılır. Arzuya göre kürdana takılıp şiş görüntüsünde de servisini yapabilirsiniz.Şiş görüntüsünde servisini yapacaksanız fırınlamadan önce kürdana dizmekte fayda var :)))) Kürdanlayınca tek tek ayrı ayrı dizmek gerekmiyor. Çukurca bir fırın kabına gelişi güzel koyunuz. Afiyetler olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Hocam tavuk but olması şart mı ben pek sevmiyorum da göğüs eti kullansak olur mu?
Nevzat
HERGÜN YORUM YAZAMASAMDA
EMİN OLUN YEMEKLERİNİZİ TATBİK ETMEYE ÇALIŞIYORUM,SAYENİZDE ÇOK FARKLI LEZZETLER YAKALAYABİLİYORUZ
ELLERİNİZE SAĞLIK
BİRSEN
Zuhal hanım iki gün gittiniz mutfağın kapısına kilit taktık,
pizzacılar bayram etti...
Mustafa
Çok teşekkürler. Tavuk but olması elbette şart değil, daha yumuşak olduğundan but önerdik.
Sürekli diyetinize aykırı şeyler yaparak sizi küstürdük mü diye merak ettik hepsi bu :)))
Yorum Gönder