8 Mart 2012

Porçinili Tagliatelle



Malzemeler:

1 paket Tagliatelle Makarna
100 gr porçini mantarı
250 gr bürüksel lahanası
250 gr brokoli
3 adet orta boy domates
3-4 diş sarımsak
200 ml krema
50 gr parmesan


Bürüksel lahanalarının dip koçan bölümünü kesip solmuş yaprakları kopartılır. Tencerede kaynayan suyun içerisine tuz ilave edilip 1/2 limon atılır (suyu alınmış limon da olabilir) mutfaktaki ağır kokuyu bir parça olsun önlemek amacıyla. Lahanalar haşlanıp, soğuk suyun içerisine konulur.

Brokoliler koçanından ayrılıp çiçek bölümleri kaynar suya konularak haşlanır. Soğuk suya konulur.

Tencereye konulan zeytinyağ ve tereyağ karışımı eritilir (miktar tamamen isteğinize kalmış). Porçini mantarları yıkanıp havlu peçete yardımı ile kurutulduktan sonra kızgın yağda sotelenir. Suyunu çeken mantarların üzerine ince kıyılmış sarımsaklarıda ilave ederek bir süre daha soteleriz. Tenceredeki karışıma domatesleri ekleyip 2 taşım kaynatırız. Kaynamakta olan domates sosumuza kremayı ve parmesan peynirinin yarısını ekleyip, baharatlarla lezzetlendiririz.. Daha önceden hazırladığımız brokoli ve bürüksel lahanalarıyla hazırlanan domates sosunu karıştırırız.

Makarnamızı önceden haşlarız. Sosla bir süre daha pişeceğinden çok fazla haşlanmaması diri kalması ve ocaktan alınır alınmaz 1 su bardağı soğuk su ekleyip süzdürülmesi faydalı olacaktır. Birkaç damla sıvıyağ koyduğumuz makarnalarımızı karıştırırız böylece sos hazırlanıncaya kadar makarnamızın yapışmasını önlemiş oluruz.

Hazırladığımız sosu makarnamızın üzerine döküp harmanladıktan sonra sosun aromasının makarnalarla özdeşleşmesi için ateşte 1-2 dakika makarnaları ezmeden çeviririz.

Makarnamızın üzerine parmesan peyniri ve taze çekilmiş karabiber ekleyerek servisini yaparız.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben dün bu porçini mantarı çok pahalı birşey mi? Kolay bulabilir miyiz? diye soracaktım ama yorum bölümüne giremedim. Bu gün bir daha denedim.Nihayet. Beni bu konularda aydınlatırsanız çok memnun olurum. Süleyman

Arz dedi ki...

Kültür mantarına oranla oldukça pahalı diyebileceğimiz bir mantar cinsi. Lezzet olarak kültür mantarından çok farklı ve üstün bir tada sahip. Genel olarak kurutulmuş şekilde aktarlarda veya dondurulmuş olarak bulabilme şansınız var. Olmazsa olmaz değil. Çok az miktarda kullandık o bile yemeğin lezzetini katlamaya yetti. Diğer mantar cinslerine göre daha yumuşak ve aroması daha yoğun. Selamlarımızla:))